Největší Vůdci Jsou Impozantní

June 19, 2023 0 Comments

Foto od AB na Unsplash

Síla vůdce pochází z jeho formability.

Od té doby, co jsem přijel do Berkeley, jsem měl více než 900 lidí, kteří se ucházejí o práci v Reach Best, a najal jsem 3 zaměstnance na plný úvazek a 20 stážistů. Je mi 20 let. Dnes mohu přilákat a ovlivnit stovky lidí, ale myslím, že může být zavádějící analyzovat povrchní úspěchy mého dnešního vedení. Myslím, že je mnohem důležitější vidět, jaký vůdce jsem byl na začátku a co zůstalo konstantní.

V říjnu 2021 jsem byl v polovině prvního semestru na Berkeley a jeden z mých přátel ze střední školy se mě zeptal, jestli by se mnou mohl absolvovat stáž, a tak jsem se rozhodl zkusit spustit svůj první program stáže Reach Best. Mnoho lidí kolem mě, včetně mých spolubydlících, říkali mi, že jsem blázen, když jsem se snažil rekrutovat stážisty, protože nikdo by nechtěl pracovat neplaceně pro 18 letý nováček. Ignoroval jsem je a dva týdny jsem uváděl na trh odkaz na svou žádost o zaměstnání ve formuláři Google na Piazza, bulletiny, a Instagram. Mám 4 uchazeče.

Pravdou je, že i když si moji přátelé mysleli, že nejtěžší je přesvědčit lidi, aby se přihlásili, od začátku jsem věděl, že mým skutečným testem bude udržení mých stážistů pracujících po celou dobu 4 měsíční projekt. Chystal jsem se vést lidi ve stejném věku nebo starší než já, což může učinit prosazování mé autority trapným, pokud mě vidí jako rovnocenného nebo méně. Většinu času jsem tedy strávil během terénních týdnů vytvářením dokonalého plánu stáží, onboarding, tréninkové prezentace, šablony tabulek, a více. Stáž se ukázala jako úspěšná, stážisté na konci říkali, že byli překvapeni, jak je vše profesionální, a lidé mě začali respektovat jako vizionáře a jako velmi schopného člověka na můj věk. Moje moc jako vůdce se zvýšila.

To, co jsem pochopil, že moji přátelé ne, bylo, že to není vnímání, které jsou mimo vaši skupinu, které ovlivňují vaši moc, ale vnímání těch uvnitř vaší skupiny, které ji ovlivňují. Nyní jsem měl 4 věrné fanoušky, kteří mě během následujících 2 let nadále podporovali až do bodu, kdy mě jeden z nich pozval jako čestného hostujícího řečníka, abych hovořil o tom, že jsem studentským zakladatelem jeho klubu 200 nejlepších studentů Berkeley. Díky své první praxi jsem se stal impozantnějším, což mi umožnilo příště přilákat a ovlivnit více lidí, což se vrhlo na schopnost inspirovat lidi ve stovkách. Formidabilita je to, co nutí lidi věřit ve vás a následovat vás.

Tajemství, které jsem si uvědomil, nicméně, je, že formidabilita je mimo mou kontrolu a není to něco, co by se mělo hledat. Místo toho jsem se zaměřil na to, abych se vždy inspiroval. Protože nakonec nejlepší způsob, jak inspirovat ostatní, je být inspirativní.

~ Díky moc za přečtení celou tuto cestu!

Pokud se chcete připojit na LinkedIn, tady je můj profil: https://www.linkedin.com/in/ryusei-best-hayashi/

Pokud se chcete dozvědět více o tom, na čem pracuji, můžete se podívat na web mého spuštění zde: https://reachbest.co/

Denní připomenutí myšlení, “stávají se mi jen velké věci”.